Luty 1, 2019

Degustacja whisky

Cztery smaki whisky - degustacja komentowana

Zapraszamy na spotkanie prezentujące bogactwo świata whisky. W trakcie prezentacji zapoznacie się z czterema przykładami destylatów, które odpowiadają różnym tradycjom produkcji whisky. Od zielonej Irlandii, przez szkocki interior, aż po smagane oceaniczną bryzą wyspy. Każdej degustowanej próbce będzie towarzyszyła historia jej powstania oraz charakterystyka regionu. Opowiemy o cechach smakowo-aromatycznych pomagających w identyfikacji pochodzenia. Ponadto zaprezentujemy zasady degustacji oraz podawania whisky. Nie zabraknie także wiedzy o metodach powstawania tego niezwykłego alkoholu.

W programie m.in.:

- degustacja 4 rodzajów whisky
- zapoznanie z regionami produkcji
- prezentacja metod serwowania i degustacji
- wprowadzenie do podstaw produkcji
- zapoznanie z podziałem na kategorie i nazewnictwem whisky

Sobota 9.03 – godz. 17.30-19.00

Prowadzący: Przemysław Iwanek - sensoryk, degustator, sędzia piwny PSPD, znawca piwa i destylatów, który od lat podróżując i degustując zgłębia wiedzę o alkoholach

Ważne informacje: 
Udział w komentowanej degustacji kosztuje 65 złotych.
Bilet na degustację uprawnia do wejścia na targi w dniu degustacji.
Z biletem zgłoś się do punktu informacyjnego.
Limit miejsc 25.